Kumaha carana parios yén Amazon henteu ngupingkeun paguneman anjeun sareng Alexa

Logo Amazon Alexa

Kami dina waktos nalika aplikasi, OS atanapi alat anu urang anggo dina kahirupan urang sadidinten pangintene nyatujuan kaayaan anu tangtu anu ampir sakabéhna override privasi urang, tapi ieu dina sababaraha kasus ngahontal ekstrem anu teu disangka-sangka sareng ngalangkungan norma naon waé tanpa urang sanggup ngalakukeun naon waé pikeun nyegah éta.

Dina hal ieu, naon anu urang carioskeun nyaéta saatos sababaraha multinasional negeskeun yén aranjeunna ngupingkeun paguneman urang sareng asistén virtual, aduk anu timbul leres pisan. Perusahaan terakhir anu urang terang yén ngagaduhan tim jalma manusa pikeun marios sababaraha paguneman sareng asisténna nyaéta Apple, enya, Apple sareng Siri ogé ngadangukeun urang sareng sababaraha paguneman ieu kadéngé ku hiji tim perusahaan ...

Tapi dinten ieu urang moal nyarios ngeunaan Apple atanapi Google, anu bakal janten dua perusahaan babarengan sareng Amazon anu ngagaduhan aksés kana paguneman urang sareng tiasa ngarekam, ngupingkeun, nyimpen atanapi ngalakukeun naon waé anu aranjeunna pikir cocog sareng aranjeunna. Dinten ieu kami badé nyarioskeun perkawis Amazon sareng Alexa.

Tulisan anu aya hubunganana:
Kumaha carana nelepon ti Amazon Echo anjeun sareng Alexa

Sateuacan ngalebetkeun topik éta urang kedah tumut kana sababaraha hal sareng éta nyaéta nalika urang mimitian nganggo alat anu ngandung Alexa, Siri, Google Assistant atanapi naon waé, perusahaan di tukangeun tiasa nguping, ngarekam atanapi bahkan nyimpen data anu kacatet dina éta. Dina kasus Apple saatos aktip sareng pasif nolak ieu, tulisan tina média anu terkenal nu Guardian ngungkabkeun yén perusahaan ngagaduhan tim jalma anu marios sababaraha paguneman pikeun ningkatkeun sistem sareng aranjeunna mutuskeun ngembarkeun gantung tim samentawis éta. sésana perusahaan tiasa ngiringan bandwagon sareng dina kasus Amazon sareng Alexa aranjeunna nawiskeun pilihan pikeun pangguna.

Anjeun ayeuna tiasa ngalanggan tina program marios dina Alexa

Ieu mangrupikeun hal anu henteu tiasa dilakukeun sateuacan diadukeun dina Apple sareng Siri, janten sabagian saé yén sadaya pangguna terang. Tim tinjauan Alexa teu lirén masih ningali paguneman sareng asisténna, Ieu kedah jelas ti mimiti tapi ayeuna urang tiasa ngalanggan tina program tinjauan ku cara anu saderhana pisan.

Memang leres urang tiasa ngarobih sababaraha ijin sareng ngaleungitkeun sababaraha paguneman anu urang pernah ngagaduhan sareng asisten dina hiji waktos, sanaos leres yén pilihan pikeun ieu langkung jelas sareng gampang dianggo, urang ogé tiasa nyegah rékaman kami ti ngahontal langsung perusahaan kalayan léngkah-léngkah ieu.

Ieu kumaha urang bade mareuman analisis paguneman urang sareng Alexa

Saatos nyarios sadayana di luhur, gampang pisan pikeun didinya sareng urang bakal ningali yén ayeuna langkung gampang pikeun pangguna pikeun aksés langsung kana konfigurasi pilihan ieu sareng nganonaktipkeun analisis paguneman urang sareng Alexa. Pikeun ngalakukeun ieu urang ngan saukur kedah ngakses alat sélulér urang, naha iPhone atanapi Android, sareng langsung ngakses Setélan tina aplikasi Amazon Alexa:

  • Urang lebetkeun aplikasi sareng pencét kana Akun Alexa
  • Ayeuna urang kedah pencét dina Alexa Privasi
  • Sareng pamustunganana, pencét dina Atur cara data anjeun ngabantosan urang ningkatkeun Alexa

Ayeuna urang kedah nganonaktifkeun pilihan anu nyebatkeun: «Upami pilihan ieu diaktipkeun, rékaman sora anjeun tiasa dianggo pikeun ngembangkeun fungsi énggal sareng tiasa sacara manual marios pikeun ngabantosan jasa urang. Ukur sajumlah leutik rékaman sora anu sacara manual marios »

Dina hal pangguna iPhone urang kedah ngalaksanakeun léngkah ieu:

  • Kami ngaksés ménu Setélan
  • Pencét dina Alexa Privasi
  • Kami milih Mariksa riwayat sora teras kami milih Aktipkeun ngahapus sora

Dina léngkah ieu urang kedah nyarios: "Hapus sadayana anu kuring nyarioskeun dinten ieu" pikeun mupus rekaman sora anjeun sadidinten. Anjeun tiasa ogé mupus rekaman sora anu anjeun énggal ku nyatakeun Hapus naon anu kuring énggal nyarios.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.