Naon anu kedah dilakukeun upami Windows moal ngamimitian

Logo Windows

Nalika alat-alat kami parantos lirén damel tanpa alesan anu jelas, gumantung kana panggunaan pakakas kami, dunya sigana bakal tumiba ka urang, utamina upami panggunaan utama anu urang gunakeun nyaéta diajar atanapi damel. Alesan kunaon alat-alat urang tiasa lirén damel téh rupa-rupa sareng henteu sadayana ogé parantos gancang-gancang.

Tapi sateuacan dugi ka titik kritis ieu, anu tiasa ngantunkeun urang jam atanapi dinten tanpa tiasa damel, urang kedah ngalaksanakeun a cadangan tim kami, boh dina awan Microsoft, dina Google Drive atanapi platform sanésna, pikeun tiasa neraskeun damel ti alat sanés, upami tim kami kedah nganjang ka jasa téknis.

Alesan naha alat-alat urang tiasa lirén damel Éta rupa-rupa, tina masalah sababaraha komponén pakakas paranti kami, dugi ka pembaruan sistem anu terakhir atanapi aplikasi alit anu parantos kami pasang anu ngarusak peralatan urang.

PC dihirupkeun deui sacara otomatis atanapi pareum saatos sababaraha menit

prosesor-tukang

Boh prosesor sareng dewan anu ayeuna, ngahijikeun sistem kaamanan anu tanggel waler pikeun nutup atanapi ngabalikan komputer sacara otomatis sawaktos ngadeteksi yén suhu pakakas urang naék gancang sareng henteu berhasil ngaleungitkeun panas anu dihasilkeun.

Alesan pikeun masalah ieu nyaéta témpél termal anu disimpen dina prosésor, témpél termal anu tanggel waler, dikombinasikeun sareng kipas angin, panas anu dihasilkeun ku prosesor komputer urang. Dina kasus ieu, upami urang sanés handyman, éta kedah kana jasa téknis, supados aranjeunna ngabongkar prosésor sareng ngagantelkeun témpél termal anu parantos terdegradasi.

Komputer ngagantung sababaraha kali saatos ngamimitian

Masalah, anu aya hubunganana sareng anu sateuacanna, kami mendakan yén alat-alatna dimimitian tanpa masalah, tapi dina parobihan kahiji, alat-alat na beku sareng ngeureunkeun jalan. Masalah anu biasana nyababkeun kacilakaan ieu, urang mendakan éta dina mémori RAM. Leres modul mémori RAM teu jalan leres, sagala rupa anu gumantung kana éta lirén ngalakukeunana.

Solusi pikeun masalah ieu nyaéta ngaganti mémori fisik dina komputer anjeun. Entong lieur mémori fisik sareng rohangan panyimpenan (hard disk). RAM henteu nyimpen data, tapi langkung pastikeun yén komputer ngamuat aplikasi anu diperyogikeun pikeun ngagunakeunana. Hard drive nyimpen aplikasi sareng data pakakas urang.

Cabut cakram optik, USB drive, sareng kartu mémori

1TB Pendrive

Dina taun-taun ayeuna, urang parantos ningal kumaha kaseueuran komputer, khususna laptop, ninggali pamaén DVD / Blu-ray, janten hiji-hijina cara pikeun masang deui sistem operasi nyaéta ngagunakeun Port USB atanapi maca kartu.

Upami tim kami parantos lirén ngamimitian, teu aya alesan anu jelas, hal kahiji anu kedah urang lakukeun nyaéta pegatkeun sambungan USB drive, kartu mémori atanapi disk optik (upami alatna gaduh) sahingga BIOS, nalika henteu ngadeteksi drive anu sanés, teraskeun mimitian maca hard disk.

Sanaos sistem sacara otomatis ngadeteksi upami sistem operasi dipendakan dina salah sahiji drive ieu kanggo neraskeun komputer, sareng upami henteu, éta angkat ka pilihan salajengna anu parantos disetél, sigana yén drive anu dianggo ngagaduhan sababaraha file boot anu nyegah komputer nyandak léngkah salajengna.

Ngarobih boot drive

Upami urang henteu ngagaduhan drive éksternal atanapi disk optik anu nyambung kana komputer, urang kedah ngaksés BIOS pikeun mariksa naon urutan awal tim kami. Kaseueuran komputer asalna tina pabrik anu nyetél hard disk salaku cara munggaran pikeun ngamimitian komputer. Upami urang hoyong masang versi anyar tina OS, urang kedah ngarobih unit-unit boot supados anu pangheulana nyaéta port atanapi unit anu dipasang.

Upami urang gaduh port USB anu ngonpigurasi, anu kami henteu sambungkeun drive, prosés otomatis anu dilakukeun ku BIOS nyaéta luncat kana anu salajengna anu aya: hard disk. Tapi upami USB na boga gangguan, tim sigana moal ngakuan éta sareng mikir salamina.

Catu daya

Kami bakal ngadeteksi masalah ieu gancang, sabab upami nalika mencét tombol pikeun ngahurungkeun alat-alat kami, ieu teu aya pangaruhna kana komputer, naon anu gagal nyaéta catu daya (asumsina yén kabel anu asup kana arus sareng colokan na leres nyambung). Upami urang handyman sareng éta mangrupikeun komputer desktop, urang tiasa ngagaleuh catu daya énggal, kalayan kakuatan anu sami, sareng gampang ngagentoskeunana.

Upami éta laptop sareng alat-alatna henteu dimimitian ku batréna, urang kedah sambungkeun kana arus pikeun mariksa naha batréna sami parantos paripurna atanapi parantos lirén damel sadayana. Upami hurungkeun tanpa masalah nalika urang nyambungkeun carjer, urang parantos terang éta batréna parantos lulus pikeun kahirupan anu langkung saé. Amazon mangrupikeun pilihan anu hadé pikeun milarian aki-aki laptop.

Tim bersiul sababaraha kali

Upami alat-alat urang dina sababaraha detik tina mencét tombol mimitian, alesan na sabab papan anu sadayana komponén anu janten bagian tina alat-alatna nyambung, parantos liren damel. Upami éta komputer desktop, urang tiasa mésér anu gaduh ciri anu sami sareng ngagentoskeun tanpa aya masalah.

Tapi upami éta laptop, ungkapan "kerah hargana langkung seueur tibatan anjing" lumaku sampurna pikeun masalah ieu, janten urang parantos tiasa poho kana laptop salalawasna. Kanyataan yén dewan parantos lirén damel sanés hartosna data kami parantos leungit, sabab éta unsur lengkep, sareng urang tiasa muka alat pikeun sacara fisik miceun hard drive sareng nyambungkeun ka alat anu sanés pikeun ngaksés data na.

Masalah parangkat lunak

Sanaos biasana aya dina minoritas kasus, sigana aya sababaraha aplikasi anu parantos kami pasang, sarengAbdi nyababkeun sababaraha konflik di tim, utamina dina pendaptaran, sareng teu aya jalan pikeun ngamimitianana leres. Hiji-hijina solusina, tanpa kedah pormat sareng kaleungitan sadaya inpormasi anu disimpen (salami kami henteu gaduh cadangan) nyaéta ngamimitian dina Safe Mode.

Safe Mode ngamimitian komputer ku aplikasi anu diperyogikeun pisan pikeun éta pikeun ngamimitian leres. Ku cara kieu, upami urang terang aplikasi mana anu mangaruhan komputer urang, urang tiasa ngaleungitkeunana supados tiasa dianggo deui.

Upami henteu, tina ménu ieu, urang tiasa mulangkeun sistem, mulangkeun gambar sistem atanapi ngalereskeun ngamimitian, ieu mangrupikeun pilihan kahiji anu urang kedah nimbangkeun pikeun ngarengsekeun alesan naha tim kami parantos lirén mimitian sapertos kitu.

Perhatikeun

Sadaya masalah anu dijelaskeun dina tulisan ieu henteu aya hubunganana sareng Windows 10, kumargi dina kaseueuranana, upami henteu sadayana, éta mangaruhan unsur perangkat keras alat atanapi sistem operasi motherboard (BIOS), janten éta sah pikeun komputer anu dikokolakeun ku Windowshenteu paduli vérsi Windows anu anjeun ngajalankeun.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.

bool (leres)