Naon anu kedah dilakukeun upami hapé kuring dipaling

Maling smartphone

Naon anu kedah dilakukeun upami hapé kuring dipaling? Teu aya anu resep mendakan diri dina kaayaan sapertos kieu sareng jelas yén naon waé anu urang lakukeun mimitina tiasa ningkatkeun kasempetan pikeun mendakan atanapi ngagaleuh alat anu dipaling. Dina tiap hal urang parantos ngingetkeun yén ieu sanés padamelan saderhana sareng hanjakalna dina kaseueuran kasus hésé pikeun nga-recoverkeunana, urang henteu kedah liren nyobian.

Janten hayu urang kaayaan. Bayangkeun yén urang nembé mésér atanapi nembé dipasihan iPhone XS anyar, iPhone XR, Galaxy S9, Galaxy Note, Google Pixel atanapi alat sélulér luhur anu séjén. dina pengawasan aranjeunna maok éta ti kami. Nya, dina waktos-waktos ieu urang kedah nyobian tetep tenang sareng nuturkeun léngkah-léngkah anu urang nunjukkeun saatos luncat.

Ayeuna, maling alat sélulér parantos turun berkat langkah-langkah kaamanan anu dicandak pabrikan pikeun nyegah dianggo tanpa kecap akses ka anu gaduh sah, janten dina kaseueuran kasus éta janten bahan kertas anu saé. Éta ogé leres yén bagian anu dimangpaatkeun ku alat-alat ieu (layar, sasis, tombol, sénsor, sareng sajabana) tiasa dianggo atanapi dijual deui pikeun alat-alat sanésna sareng "bisnis maling telepon sélulér" tetep beroperasi dinten ieu kusabab alesan ieu, sanaos miharep yén teu aya anu ngagaleuh alat-alat ieu pikeun bagian anu urang moal tiasa bohong ngeunaan éta sareng éta mangrupikeun hal anu teras-terasan kajadian. Bisi wae, éta mangrupikeun salah sahiji halangan deui pikeun jalma anu ngahaja maling smartphone atanapi tablet.

Smartphone leungit

Béja ka otoritas ngeunaan maling éta gancang-gancang

Sateuacan ngalakukeun nanaon anu gélo, penting pikeun anjeun ngalaporkeun maling alat éta sabab upami éta némbongan deui dimana waé sareng otoritas mendakanana ku laporan anu aya dina panangan anjeun, anjeun bakal ngagaduhan kirang masalah nalika datang deui ka anjeun. Sareng éta henteu sadayana anu nyimpen kotak alat sareng sanaos leres sareng tagihan ti operator anjeun anjeun leres-leres terang naha alat éta milik anjeun atanapi henteu, cKalayan keluhan anu aya di tangan urang mempermudah prosés kumargi katerangan ngeunaan alat anu dipaling biasana dipénta salian ti mérek, modél, jsb.

Janten hal anu pangpayunna urang kedah lakukeun nyaéta angkat ka kantor pulisi sareng ngalaporkeun maling smartphone éta ogé pikeun operator kami pikeun meungpeuk éta lengkep. Di sisi anu sanésna urang tiasa nyauran atanapi angkat ka operator pikeun meungpeuk nomer telepon urang sareng éta moal tiasa nelepon teras urang tiasa neraskeun nyobian ngahancurkeun terminal.

Manggihan iPhone abdi

Naon anu kedah dilakukeun upami iPhone anjeun dipaling

Dina hal ieu, urang badé nganggap yén alat anu nembé dipaling ti kami nyaéta iPhone anyar kami. Leres, amarah penting sahingga urang kedah ngambekan sababaraha detik sateuacan nyandak kaputusan anu salah. Dina kaseueuran kasus aranjeunna ngawartosan anjeun pikeun ngablokir alat lengkep sareng nyauran operator anjeun pikeun meungpeuk alat nganggo IMEI, tapi Sateuacan ieu urang tiasa nganggo alat Apple anu hébat 'Milarian iPhone abdi'.

Henteu lami ti harita urang nyebarkeun tulisan panjang anu panjang dina Blusens nunjukkeun opsi "Milarian iPhone abdi" sareng kumaha cara nganggona. Dinten ieu kami moal eksplisit kitu nasihatna nyaéta langsung ngalangkungan tulisan ieu pikeun ningali jumlah pilihan anu ditawarkeun ku jasa Apple ieu ka kami. Bisi naon, anu pangpayunna nyaéta terang pilihan anu urang sayogi sareng anu pangpayunna nyaéta aktipkeun mode anu leungit ku ngamimitian sési dina icloud.com/find:

  1. Kami muka Milarian iPhone abdi sareng urang milih alat pikeun ningali tempatna dina peta. Upami alatna caket, anjeun tiasa maénkeun éta sora supados anjeun atanapi jalma anu caket anjeun tiasa gancang mendakanana.
  2. Ngaktipkeun mode Lost nyaéta léngkah salajengna. Kalayan mode Lost, urang jarak jauh tiasa ngonci alat ku kode (perhatoskeun yén kode ieu diperyogikeun pikeun ngaktipkeun deui iPhone upami dipulangkeun deui), nunjukkeun pesen anu dipersonalisasi kalayan nomer telepon anjeun dina layar konci alat anu leungit sareng nomeran alatna.
  3. Upami anjeun parantos nambihan kiridit, debit, atanapi kartu prabayar ka Apple Pay, kamampuan na mayar nganggo Apple Pay nganggo alatna ditunda nalika anjeun nempatkeun alat anjeun dina modeu Leungit.
  4. Kami ngalaporkeun maling alat éta ka pulisi upami urang henteu ngalakukeun éta sateuacanna. Pulisi tiasa naroskeun nomer séri alat éta.
  5. Ngahapus eusi alat tiasa janten léngkah penting sanés ati-ati ku buru-buru. Pikeun nyegah batur ngakses data dina alat anjeun anu leungit, anjeun jarak jauh tiasa mupus, tapi ku mupus eusi alatna, sadaya inpormasi anjeun (kalebet kiridit, debit, atanapi kartu prabayar kanggo Apple Pay) dihapus sareng anjeun moal tiasa mendakannana nganggo Find My iPhone janten anjeun moal tiasa milarian.
  6. Upami anjeun nyabut alat tina akun saatos mupus eusina, Activation Lock bakal dinonaktipkeun. Ieu ngamungkinkeun jalma sanés pikeun ngaktipkeun sareng ngagunakeun alat anjeun.
  7. Wartosan ka operator sélulér anjeun yén alat anjeun parantos leungit atanapi dipaling janten tiasa mareuman akun anjeun pikeun nyegah telepon, pesen téks sareng data tina dipaké. Alatna tiasa ditutupan ku rencana operator sélulér anjeun.

Sakali kami ngalaksanakeun léngkah-léngkah ieu, urang ngan tiasa ngantosan ngagaduhan nasib sareng milarian iPhone urang. Léngkah-léngkah ieu tiasa dilakukeun sareng sadaya modél iPhone sareng ogé sareng Mac anu ogé ngagaduhan pilihan lokasi. Jelas lamun alat pareum teu aya pilihan pikeun milarianana, janten cara anu salajengna anu kedah diterapkeun dina kaamanan alat Apple sareng sadaya perusahaan nyaéta kode dipénta pikeun tiasa mareuman terminal sakumaha ogé pikeun ngahurungkeunanaDina total, urang ampir henteu pernah mareuman alat éta janten teu janten masalah pikeun ngaktipkeunana.

Aplikasi pikeun milarian telepon

Naon anu kedah dilakukeun upami Android anjeun dipaling

Léngkahna saleresna mirip sareng alat-alat ieu ogé ngagaduhan pilihan anu sami sareng Apple. Cara na tiasa dianggo ngalangkungan aplikasi anu disebut "Milarian alat kuring" sareng tiasa diunduh ti toko Google Play. Aplikasi ieu diaktipkeun tina konfigurasi awal éta nyalira sareng gampang dianggo. Di sisi séjén, aya ogé aplikasi pihak katilu sanés di Google Play tapi éta henteu persis sami. Kami tinggalkeun pejabat di dieu:

Milarian alat abdi
Milarian alat abdi
pamekar: Google LLC
harga: bebas

Jelas sareng sapertos alat Apple, aya sababaraha kaayaan pikeun tiasa milarian terminal ogé sababaraha versi Android dina modél anu langkung lami panginten henteu ngagaduhan pilihan pikeun ngaktipkeun lokasi ieu:

  • Smartphone kedahna dihurungkeun
  • Ngagaduhan sési dina akun Google
  • Sambungkeun kana jaringan Wi-Fi atanapi data seluler
  • Katingali di Google Play sareng lokasi na diaktipkeun
  • Parantos Milarian alat kuring diaktipkeun

Sakali urang parantos ningali prasaratna, urang kedah nyandak léngkah-léngkah anu sanés supados urang tiasa nyobian mendakan alat éta upami éta pernah dipaling atanapi bahkan upami urang kaleungitan. Léngkah-léngkah sateuacanna sapertos kieu:

  1. Buka aplikasi Setélan alat anjeun
  2. Toél Lokasi & kaamanan. (Upami "Lokasi & Kaamanan" henteu muncul, ketok Google> Kaamanan)
  3. Ketok Pilarian alat kuring
  4. Aktipkeun pilihan Milarian alat ieu ti jauh sareng Ngidinan ngusap jauh sareng ngonci

Smartphone leungit

Ayeuna urang gaduh alat siap-siap pikeun milarian. Upami ku alesan naon waé pilihan ieu ditumpurkeun dina waktos maling, kami moal ngagaduhan pilihan pikeun ngomean deui pakakasna, tah Penting pikeun aktip ieu ti mimiti nalika ngajalankeun alat Android urang. Ayeuna urang tiasa neraskeun sareng prosés nyobian ngémutan deui tina aplikasi anu parantos kami sebutkan di luhur sareng urang tiasa angkat ka operator pikeun ngahalangan alat nganggo IMEI. Ieu ogé tiasa dilakukeun saatos waktos sareng upami urang tingali yén teu mungkin pikeun kéngingkeun terminal kumargi sakali IMEI dipeungpeuk, maka hésé pikeun ngaktipkeun deui alatna supados tiasa dianggo deui.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.