Sakelompok ahli fisika ngaku parantos mendakan komponén penting pikeun komputer kuantum

komputer kuantum

Sapertos sababaraha taun ka pengker, sakelompok élmuwan anu diwangun ku tilu urang ngagaduhan aranjeunna kéngingkeun hal éta Hadiah Nobel dina Fisika hatur nuhun kana padamelan anu aya hubunganana sareng dunya superconduktor sareng superfluid dimana penjelasan anu jéntré pisan muncul sareng kontras ku tim anu sanés fase zat anu rada aneh.

Ti saprak éta, sanaos nilai hébat tiori anyar ieu, kaleresan henteu aya aplikasi anu nyata anu tiasa ngaanggurkeun téori ieu, sahenteuna dugi ka ayeuna, pas tim anyar diwangun ku anggota Universitas Stanford ( Amérika Serikat) sareng Universitas Sydney (Australia) sareng Microsoft parantos hasil ngadamel 1000 kali komponén listrik langkung alit dibandingkeun sareng vérsi anu kami anggo ayeuna. Tanpa ragu kami nyarioskeun léngkah énggal dina miniaturisasi alat anu ngamungkinkeun urang pikeun mayeng maju dina komputasi.

prosésor kuantum

Téori bahan ieu bakal ngamungkinkeun urang ngadamel komputer kuantum anu langkung alit

Upami anjeun henteu émut naha kelompok ieu tilu panaliti Inggris berhasil kéngingkeun Hadiah Nobel Fisika di 2016, ngawartosan anjeun, sacara lega sareng henteu kedah lebet teuing, yén karyana ngajelaskeun kumaha, dina kaayaan anu tangtu, sababaraha matéri tiasa gampang pisan ngalaksanakeun éléktron sapanjang permukaanna kalayan sipat anu ieu, di jero, fungsina salaku a insulasi.

Hal pangpentingna ngeunaan sadaya panilitian ieu nyaéta anu ngurus éta sareng pamekaran proyék kalayan nilai sakumaha anu ngagaduhan ieu mendakan kasus-kasus anu tangtu dina masalah anu diangkut antar nagara anu béda tanpa pegat simétri na. Pikeun ngartos ieu sakedik langkung saé, kuring ngajukeun anjeun conto saderhana prosés anu lumangsung pas nalika atom cai nyusun janten és atanapi uap tiasa.

chip kuantum

Téori ieu penting pikeun ngirangan ukuran komponén éléktronik anu béda

Pikeun kéngingkeun ideu, bejakeun yén pamanggihan anu tungtungna meunang Hadiah Nobel di 2016, sakumaha anu diumumkeun dina waktos éta, penting pisan pikeun ngirangan ukuran komponén éléktronik ku cara anu tungtungna komputer kuantum badé tiasa didamel dina skala anu ngajantenkeun aranjeunna mangpaat, salah sahiji masalah anu ditepikeun ku téknologi anyar ayeuna.

Ayeuna parantos nalika tim panaliti diwangun ku anggota pusat panilitian sareng pamekaran anu sapertos kitu parantos tiasa maju sareng sacara harfiah ngadamel komponén listrik, dibaptis ku nami sirkuit anu, sakumaha urang nyarios sateuacanna, nyaéta sakitar 1000 kali langkung alit ka anu dianggo ayeuna dina sababaraha komputer kuantum anu aya dina operasi.

Ieu mangrupikeun hiji léngkah munggaran pikeun ngajantenkeun komputasi kuantum janten kanyataan di dinten urang ka dinten

Sajauh ngeunaan komputasi kuantum, anu leres nyaéta yén ayeuna para ahli parantos rada saé gabung sareng qubits dina jumlah anu nambahan, masalahna nyaéta urang masih kedah ngerjakeun meunang qubits diréduksi jadi ukuran anu cukup leutik cukup pikeun bisa ngarobih ratusan rébu dina hiji waktu dina rohangan anu kedahna cekap alit, hal anu dinten ieu nampilkeun tantangan lengkep.

Pikeun kéngingkeun skala skala dimana jalma-jalma damel di lapangan ieu dinten ayeuna, ngawartosan yén sirkulator mangrupikeun potongan anu dasarna tiasa dianggo salaku bundaran sinyal listrik, berkat potongan ieu dimungkinkeun pikeun inpormasi diarahkeun arah tunggal. Dugi ka ayeuna, vérsi anu leuwih leutik tina pakakas ieu tiasa disimpen dina dampal panangan. Ku ieu diémutan, bayangkeun tiasa nyiptakeun édaran anyar tapi dugi ka 1000 kali langkung alit.

Henteu anéh, paniliti anu parantos hasil nyiptakeun pakakas ieu sanés ngan ukur damel dina ningkatkeun performa na, tapi parantos milarian cara pikeun ngirangan ukuran komponén éléktronik énggal.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun.

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.