Témiometri Gallium: kumaha milih anu pangsaéna?

Bahan galium

Alat ukur suhu munggaran diciptakeun ku Galileo Galilei sareng mimitina dibaptis salaku thermoscope. Térmoskop mangrupikeun tabung kaca sareng buleud anu ditutup dina hiji tungtung anu dicelupkeun kana campuran cai sareng alkohol anu dipanaskeun janten naék tabung dimana ayana skala angka.

Ti saprak éta, térmométer Galileo Galileo parantos mekar pikeun adaptasi sareng sagala rupa ukuran, janten thermometer raksa (didamel ku Gabriel Fahrenheit taun 1714) salah sahiji anu pang dianggo di dunya pikeun ngukur suhu awak. Nanging, kusabab karacunannana tinggi, pabrikna dilarang di seueur nagara.

Sanaos seueur jalma masih ngandelkeun thermometers raksa pikeun ngukur suhu awak, beuki hésé pikeun néang aranjeunna di pasar. Hiji leyuran nyaéta nganggo terméter digital, sanaos sakapeung aranjeunna masihan perasaan yén unggal waktos aranjeunna dianggo nawiskeun pangukuran anu béda henteu sapertos termémér raksa tradisional.

Upami térmométer digital henteu ngayakinkeun anjeun, solusina nyaéta nganggo thermometers gallium, ieu mangrupikeun alternatif anu pangsaéna pikeun anu hirup. Thermometers Gallium, kawas méméter raksa, dianggap paling akuratKerugian utama na nyaéta waktos anu diperyogikeun pikeun kéngingkeun pangukuran anu leres, salian ti didamel tina gelas, janten aranjeunna rapuh pisan kana usum gugur anu tiasa kajantenan.

Naon gallium

Naon gallium

Sakumaha anu kuring disebatkeun di luhur, raksa lirén digunakeun dina pembuatan térmométer di 2007, nalika Uni Éropa ngalarang éta kusabab tingkat karacunan anu luhur sanés ngan ukur pikeun jalma, tapi ogé pikeun lingkungan.

Anu ngagantikeun raksa dina thermometers nyaéta gallium, rada galinstane (galinstan dina basa Inggris: gallium, inmasihan na nangtungnum), paduan galium (68,5%), indium (21,5%) sareng timah (10%) anu nawiskeun akurasi mirip pisan sareng anu tiasa urang mendakan dina méter raksa.

Gallium dipaké pikeun pembangkit listrik tenaga nuklir pikeun nyetél plutonium, dina teleskop pikeun mendakan neutrino, éta aya dina sababaraha jinis panel surya sareng kaca spion, éta tiasa dilarapkeun kana aluminium pikeun ngahasilkeun hidrogén ku ngaréaksikeun cai, éta dianggo pikeun ngubaran jalma anu kaleuwihan kalsium dina getih ...

Kaunggulan tina thermometers gallium

Kaunggulan tina thermometer gallium

Kaunggulan thermometers gallium aranjeunna sacara praktis sami sareng anu urang parantos tiasa mendakan dina térmométer raksa sareng éta lumaku pikeun kaseueuran méméter non-digital.

  • Durability kana waktos. Sapertos thermometers raksa, umur thermometers gallium henteu wates, nyaéta, éta bakal salawasna jalan sapertos dinten kahiji salami aranjeunna henteu putus.
  • El rentang kasalahan nyaéta 0,1 ° C
  • Ku henteu ngasupan raksa, aranjeunna sustainable pikeun lingkungan sareng tiasa gampang didaur ulang.
  • Sanaos aya sadayana harga, sacara umum, éta mahal langkung mirah tibatan thermometers digital.
  • Beberesih gampang, kumargi nganggo sabun sakedik urang tiasa ngawatesan gelas.

Kumaha Galéri Térmométer Gawé

Kumaha Galéri Térmométer Gawé

Operasi thermometers gallium sami sareng thermometers raksa. Hal kahiji anu kedah dipariksa sateuacan nempatkeun dina ukuran ukuran nyaéta éta cairan di jero sahandapeun 36 derajat oyag deui sababaraha kali dugi ka aya dina tingkat éta.

Teras we nempatkeunana di daérah awak dimana urang hoyong ngukur, umumna dina sungut, kelek atanapi réktum sareng urang ngantosan sahenteuna 4 menit. Beda sareng thermometers digital anu ngukur dina detik, thermometers gallium (sapertos merkuri) peryogi sababaraha menit kanggo ngukur anu leres.

Sakali kami nampi pangukuran anu saluyu urang kedah ngabersihan daérah pangukur térmométer nganggo sabun tangan sareng kocok teras-terasan dugi ka gallium aya di handapeun 36 derajat sareng simpen dina kasus anu cocog dina tempat anu tiis sareng berventilasi, dijagaan tina sinar matahari.

Naon kajadian upami thermometer gallium rusak

Térmométer raksa vs gallium

Térmométer Gallium anu didamel tina gelasKituna, upami aya kajadian teu dihaja, aranjeunna tiasa putus sareng janten teu aya gunana, maksa urang mésér anu anyar.

Ngeunaan eusi interiorna, gallium sanés bahan toksik saolah-olah mangrupikeun raksa anu aya dina thermometers munggaran anu didamel dugi pertengahan 2007 di Éropa.

Upami urang panasaran némpél galium, nalika mendakan éta kontak sareng kulit bakal ngaleungit kusabab warna awak. Hal anu sami kajadian nalika térmométer anu ngagunakeun alkohol warna pikeun ngukur suhu rusak. Kalayan sésa-sésa térmométer, janten kaca, urang tiasa ngadaur mulangkeunana dina wadah daur ulang anu saluyu.

Térmométer gallium naon anu kedah dipésér

Dimana mésér thermometer gallium

Béda sareng thermometers raksa, thermometers gallium Aranjeunna henteu sadayana sami sareng masing-masing nawiskeun fungsionalitas tambahan. Upami urang milarian teh thermometers gallium pangalusna, urang kedah tumut kana naon ciri anu ditawarkeunana sareng naon anu ngabédakeunana béda ti anu sanés.

Nalika mésér thermometer gallium, urang kedah tumut kana éta gelas henteu kalebet bahan toksik sareng éta henteu didamel tina bahan plastik, kumargi ieu henteu nawiskeun kami pangukuran anu akurat. Upami éta ogé didamel nganggo bahan anti alérgi, langkung saé.

Nalika nurunkeun suhu pikeun nyandak ukuran deui atanapi nempatkeun deui dina kasus na, urang kedah ngocok térmométer. Sababaraha modél ngalebetkeun sistem anu disebat shaker, anu ngamungkinkeun janten oyag ku cara anu langkung gancang sareng langkung raoseun, nyingkahan nalika prosés éta tiasa ngaluncat ngalangkungan hawa.

Kisaran ukuran pikeun sadaya thermometers nyaéta antara 35,5 sareng 42 derajat, janten upami urang mendakan modél anu nawiskeun ukuran langkung lega, urang kedah henteu percanten, kumargi suhu awak awak hirup ngan ukur tiasa dipendakan antara anu maksimal sareng minimum

Fitur sanés anu kedah urang diperhatoskeun nalika mésér thermometer gallium nyaéta upami éta kagabung dina lensa anu matak ngamudahkeun pikeun maca suhuna. Térmométer pernah dicirian ku nawiskeun pangukuran anu gampang ditingali utamina kusabab ukuranana, janten upami éta ngahijikeun lénsa anu mempermudah maca éta bakal salawasna ngaapresiasi.


Eusi tulisan taat kana prinsip urang tina étika éditorial. Pikeun ngalaporkeun kasalahan klik di dieu.

Janten kahiji komen

Ninggalkeun koméntar anjeun

email alamat anjeun moal diterbitkeun. Widang diperlukeun téh ditandaan ku *

*

*

  1. Jawab data: Miguel Ángel Gatón
  2. Tujuan tina data: Kontrol SPAM, manajemén koméntar.
  3. Legitimasi: idin anjeun
  4. Komunikasi data: Data moal dikomunikasikan ka pihak katilu kacuali ku kawajiban hukum.
  5. Panyimpenan data: Basis data anu diayakeun ku Occentus Networks (EU)
  6. Hak: Iraha waé anjeun tiasa ngawatesan, cageur sareng mupus inpormasi anjeun.